Over mij

Mijn naam is Jaco van der Worp, geboren in het jaar 1982 en sinds 2021 eigenaar van Rhoqo.

Op mijn Linked profiel heb ik het volgende opgeschreven: Senior adviseur Learning & Development | Eigenaar Rhoqo (ZZP) | Projectleider | Secretaris Stichting Masakhane (Zuid-Afrika)

Als bevlogen adviseur Leren en Ontwikkelen en projectleider van een aantal projecten ben ik vooral bezig met innovatie, werkplekleren en gebruik maken van digitale leeroplossingen. Verbinding maken met mensen en luisteren naar de werkvloer vind ik heel belangrijk. Ik werk veel samen met andere zorginstellingen om in co-creatie leren meer op de werkvloer te brengen en daarbij gebruik maken van technologie.

Privé heb ik een warm hart voor Zuid-Afrika en als adoptievader en secretaris van Stichting Masakhane zorgen we voor betere omstandigheden voor kinderen in de sloppenwijken van Pretoria, Zuid-Afrika.

Loopbaan

Ik ben in 2003 begonnen in het Groene Hart Ziekenhuis als verpleegkundige op de afdeling cardiologie. In 2007 ben ik doorgestroomd naar de Hartbewaking en ben ik CCU verpleegkundige geworden. In die periode zat ik ook 6 jaar in de Ondernemingsraad waarbij ik nog twee jaar voorzitter geweest ben. In 2010 werd ik praktijkopleider op de Hartbewaking en ging ik e-learning ontwikkelen. De jaren daarna ben ik steeds meer gaan doen met leren en ontwikkelen, ik merkte dat het mijn passie had. In 2014 ben ik gestart in de Redactieraad van Profportaal Zorg toen PPZ opgericht werd. Ik werkte toen nog 3 dagen in de zorg en 1,5 dag in de week voor het leerhuis. In 2016 ben ik helemaal overgestapt naar het leerhuis als adviseur Leren en Ontwikkelen. Ik heb veel aan mijn verpleegkundige achtergrond en heb nog steeds mijn BIG registratie. In 2021 jaar heb ik periodes op de IC gewerkt tijdens drukke covid periodes. Verder houd ik me bezig met Leren en Ontwikkelen in de brede zin van het woord, alles wat met bij- en nascholing te maken heeft. Als projectleider heb ik projecten gedaan zoals opleiding en instructie voor het nieuwe EPD, EPA gestuurd opleiden en implementatie van nieuw Learning Experience Platform (leerplein). Daarnaast ben ik van de Centrale Commissie Kwaliteit en Veiligheid in ons ziekenhuis.

Bijdragen

Ik heb op een aantal congressen en symposia mogen spreken over het werk wat ik doe, ik deel graag de goede ervaringen die ik heb opgedaan. Een aantal bijzondere bijdrages zet ik hieronder op een rij:
– 2016: Congres Health Visuals van Noordhoff, presentatie over ‘Learning on demand’.
– 2017: Congres van SonicFoundry/Mediasite in Madison, Amerika, presentatie gehouden over ‘Providing Just-In-Time Video to Healthcare Staff’.
– 2017: Congres voor verpleegkundigen in Paramaribo, Suriname, presentatie gehouden over ‘Werkplekleren’.
– 2018: Congres EU Summit van SonicFoundry/Mediasite in London, presentatie gehouden over ‘Videoleren in het ziekenhuis’.
– 2018: Congres Nextlearning, presentatie gehouden over videoleren.
– 2019: Congres Learning Technologies in London, presentatie gehouden over ‘How we make and use video for L&D in our hospital’.
– 2021: Congres Tijd voor Verbinding, presentatie gehouden over ‘Multidisciplinair en bottom up inzet van performance support tool AskMe’.

Prijzen

Ik loop er niet mee te koop, maar ben wel trots dat ik in mijn loopbaan een aantal prijzen gewonnen heb.
– 2017: Kwaliteitsprijs Groene Hart Ziekenhuis 2016 met het project Werkplekleren met QR code op de acute opname afdeling.
– 2016 en 2017: Innovatieprijs Noordhoff Health tijdens een 24 uurs hackaton met het project performance support (2016) en het project storytelling (2017).
– 2017: Enterprise Video Award op het congres van Sonic Foundry/Mediasite in Madison, USA met het project micro learning met video.