Wat betekent Rhoqo

Rhoqo is een woord uit het Xhosa. Xhosa is één van de 11 talen die men spreekt in Zuid-Afrika. Als trotse vader van twee adoptiekinderen uit Zuid-Afrika heb ik veel met dit mooie land. Ik wilde een naam die iets te maken had met leren en ontwikkelen en daarnaast ook mijn verbondenheid met Zuid-Afrika laat zien.

Rhoqo betekent frequently, often, regularly. Ik vind dit heel toepasselijk, het is belangrijk dat we allemaal de kans hebben om regelmatig te leren en ons te kunnen ontwikkelen. Dat geldt voor de mensen hier in Nederland, maar zeker ook in Zuid-Afrika en waar ook ter wereld.

Nelson Mandela is één van mijn helden, hij was zelf een Xhosa. Ik heb het voorrecht om dezelfde geboortedag te hebben als Nelson Mandela. Educatie, onderwijs en de mogelijkheid tot ontwikkelen was één van de thema’s waar hij zich altijd sterk voor gemaakt heeft, dit spreekt mij natuurlijk heel erg aan.

De foto boven aan de website heb ik zelf gemaakt in het Kruger park in 2016.
Een prachtige zonsondergang in Zuid-Afrika.

Ik doneer elk jaar een deel van de netto winst wat ik verdien met Rhoqo aan goede doelen in Zuid-Afrika die iets doen met educatie en onderwijs.